InuYasha Magyarország © Hanyou InuYasha 2017 | Magyar InuYasha rajongói oldal

Kagome és InuYasha

Kagome InuYashát először a Szent fánál pillantotta meg és Kagome volt az, aki kiszabadította InuYasha-t a varázsnyílvessző fogságából. InuYasha Kagome-t először Kikyō-nak hitte, mivel a két lány illata nagyon hasonlít egymáséra. Kénytelenek összetartani és együttműködni, hogy összegyűjtsék a Négy Lélek Szent Ékkövét és annak darabjait, amely szétszórodott a világban. Az együtt töltött idő és a hosszú utazás során, InuYasha és Kagome közt romantikus szál kezd kialakulni és lassan egymásba szeretnek. InuYasha mindig megvédelmezi Kagome-t, mondván, hogy nem akarja, hogy egy újabb szerelmét elveszítse. InuYasha szerelme már a történet kezdetétől fogva egyértelmű a számunkra. Először undok és barátságtalan a lánnyal, még a rendes nevén se hajlandó hívni őt, de aztán, ahogy telik-múlik az idő egyre jobban megszereti. Később InuYasha rájön, hogy valójában Kagome az, aki megolvasztotta az ő szívét. Miközben Kagome mellett van, ezalatt az idő alatt megismeri a kedvességet, az együttérzést és igaz barátságot. Azonban, ha InuYasha barátságtalan valakivel vagy rossz fát tesz a tűzre, Kagome besegít némiképpen a nevelésébe az Osuwari, másnéven „Fekszik” szóval, aminek következtében InuYasha a maga módján balesetet szenved és pár fájó végtaggal lesz gazdagabb. A sorozatban amikor InuYasha súlyosan megsebesült vagy halál közeli állapotba került, ha Kagome a közelében volt vagy visszatért a középkorba, InuYasha bármennyire is volt megsebesítve, mindig visszanyerte az erejét és megvédelmezte. Még akkor sem rettent meg, amikor teljesen elvesztette szellemi erejét és halandóvá változott az Újhold első napján. A szellemfa 57. című részében súlyos sérülései voltak, még is mindent megtett, hogy Kagome megmentésére siessen. Szintén ez történt a 21. rész A leleplezésben is, amikor még nem forrottak össze a sebhelyei, már azt hittük elveszíti a csatát, de amint megérezte Kagome illatát összeszedte minden erejét és a segítségére sietett.

Sokszor civakodnak egymással, ennek legfőbb oka, hogy mindaketten nagyon makacs természetűek és nehezen engednek a másik igazának. Kagome ebből a szempontból rugalmasabb, mint InuYasha, hamarabb képes megbocsájtani. Ennek ellenére, ha nagyon összevesznek Kagome általában hazamegy a saját világába megnyugodni. A csapatból gyakorlatilag mindenki tisztában van vele, hogy mit éreznek egymás iránt. Éppen ezért sokszor Sango, Miroku és még Shippō is beszélnek InuYasha-val, hogy menjen Kagome után a másik világba és kérjen tőle bocsánatot. Kapcsolatuk feszültté és bonyolultá válik, ha előkerül Kikyō. Kagome alapvetően egy kedves, jószívű lány, azonban neki is van egy gyenge pontja. A féltékenység és a szomorúság az ő lelkét is eléri, amikor InuYasha Kikyō után ered és mindeközben tudomást sem vesz róla. Kagome a későbbiekben megérti, hogy az InuYasha és Kikyō közti köteléket nem szakíthatja szét, de a találkozásuk nem volt a véletlen műve. InuYasha őt is szereti, ha bár nem ő volt az első szerelme, de Kagome is éppoly fontos számára. Sőt, idővel ő lesz mindennél a legkedvesebb a szívének. InuYasha gyakran versenyzik Kōga, a farkassszellemmel Kagome kegyeiért, de Kagome soha nem mutatta jelét annak, hogy ő Kōga-hoz vonzódna. Kagome kedvesen viselkedik vele is, mint alapvetően mindenkivel, ez a természetéből fakad. InuYasha viszont egyáltalán nem díjazza, hogy a farkasszellemmel is éppen úgy bánik Kagome, mint másokkal. Végül azonban Kōga is megérti, hogy InuYasha és Kagome között milyen hihetetlenül erős érzelmek is vannak valójában. Kagome akárcsak InuYasha mindent megtesz, hogy InuYasha-t megvédje. InuYasha eleinte büszkeségből hevesen tagadta az érzéseit, de a későbbiekben sikerül beismernie, hogy nem hazudtolhatja meg önmagát és az érzéseit, szereti őt. Ő ismeri be igazából először, hogy gyengéd érzelmeket táplál Kagome irányába. Kagome a későbbiekben a 48. Se veled, se nélküled részben eszmél rá, hogy szerelmes InuYasha-ba. Amikor a Final Act 26.részében Szent Ékkő által mindketten csapdába esnek, InuYasha akkor jön rá igazán, hogy Kagome és ő egymásért élnek. InuYasha a Meidō Zangetsuha segítségével Kagome megmentésére siet és amikor megtalálja megölelik egymást és megtörténik a régóta várt csókjelenet. Kagome azt kívánja a Szent Ékkőtől, hogy az örökre tűnjön el és a kívánsága teljesül. A Csontok kútja bezárul és mindenki hazatér a saját világába. 3 év telik el, ez idő alatt Kagome a modern korban befejezte középiskolai tanulmányait. Azonban Kagome erős és ellenállhatatlan vágyat érzett, hogy újra láthassa InuYashát és InuYasha is őt. Kagome a Csontok kútjánál azt kívánta, hogy látni akarja InuYasha-t. A kívánsága teljesült, az átjáró még egyszer utoljára megnyílt. Kagome az érettségi után feleségül ment InuYasha-hoz, a feudális korba költözött, hogy vele élhesse le egész életét. Kagome és InuYasha boldogan éltek együtt.

 

Kikyō és InuYasha

InuYasha és Kikyō kapcsolata egy szerelemi szálból, tragikus eseményekbe fordult történet. InuYasha és Kikyō hasonlítottak egymásra. Mindketten kitaszítottaknak érezték magukat. InuYasha hanyō (félszellem) létezése miatt sem az emberek, sem a szellemek nem fogadták be maguk közé, míg Kikyō egy papnő volt, aki a szellemek ellen harcolt, mert rá bízták a Shikon no Tama védelmezését. Kikyō az együttérzése miatt nem tudta InuYasha-t megölni, annak ellenére, hogy a félszellem folyamatosan megakarta szerezni tőle a Szent Ékkövet. Kikyō és InuYasha kapcsolata elmélyült, mikor jobban megismerték egymást. InuYasha ki is jelentette, hogy amikor Kikyō szomorú arcát látta, életében először érzett bűntudatot. Azután soha többé nem tudta kiverni őt a fejéből. Ezt követően InuYasha és Kikyō a legtöbb időt egymással töltötték. Együtt eldöntötték, hogy a Szent Ékkő segítségével InuYasha-t halandóvá változtatják és együtt élik le az életüket. Azonban Naraku, aki egy sebesült rabló Onigumo testéből született meg, kinek a szíve Kikyō-ra és az ékkőre áhított, becsapta őket és egymás ellen fordította a két szerelmest. Kikyō életét vesztette, miután Naraku megtámadta InuYasha alakjában és összeszedve utolsó erejét az igazi InuYasha után eredt, hogy a fához szegezze. 50 hosszú év telt el. Kikyō később a gonosz boszorkány Urasue közreműködése révén feltámadt. Urasue ellopta Kikyō földi maradványait és a csontokból és sírhantból vett földből életre keltette. Ám a lelke nem költözött vissza, mert az már Kagome testében újjászületett. Urasue ezért elrabolta Kagome-t és egy varázsfőzettel sikerült kiűznie és elvennie Kagome lelkét, ezáltal sikerült visszahoznia Kikyō-t a halandók közé. Kikyō kezdetben bosszút akar állni InuYasha-n, akit a gyilkosának hisz, ám a későbbiekben mindketten tudomást szereznek arról, hogy becsapták őket.

InuYasha még mindig szereti Kikyō-t, az egyik jelenetben be is vallja neki, hogy egyetlen nap sem telt el úgy, hogy ne gondolt volna rá. Ezt Kagome is látta és mivel Kikyō varázslata alatt állt, így rákényszerült végighallgatni mindezt. Később InuYasha megpróbál tartózkodó viselkedést mutatni Kikyō iránt, részben azért mert látta, hogy ezzel Kagome érzéseit bántja meg. Mindazonáltal InuYasha sosem felejtette el Kikyō-t és sokszor akaratán kívül is, de fájdalmat okozott ezzel Kagome-nek. Még akkor is szerette őt és védelmébe kelt, amikor Kikyō átadta Naraku-nak az ékköveket megőrzésre és kis híján InuYasha ezáltal majdnem meghalt. Amikor InuYasha megtudja, hogy Naraku Onigumo szívét hordja a testében, aki dühöt és féltékenységet érez iránta és Kikyō felé, megfogadja, hogy sosem hagyja, hogy Naraku bántani merészelje Kikyō-t. A Kaede-vel folytatott beszélgetése közben még azt is kijelentette, hogy lemondana akár a saját életéről is, ha Kikyō-nak ez volna a kívánsága. Amikor Kikyō bajban volt, InuYasha ösztönösen ment, hogy megmentse. Számos alkalommal fordult elő, hogy Kagome érzéseit figyelmen kívül hagyva Kikyō után futott. Kagome ha bár próbált ellene harcolni, még is csak szereti InuYasha-t és mindez fájt neki, féltékeny volt. Kagome gyakran érezte azt, hogy InuYasha jobban szereti nála Kikyō-t. Mielőtt Kikyō meghalt az utolsó alkalommal, InuYasha a tehetetlenség érzése miatt, hogy nem tudja megmenteni a nőt, akit annyira szeretett, zokogva a karjai közé vette és szorosan magához ölelte és egy csókkal zárták a búcsúzást. Kagome magát hibáztatja, hogy nem volt elég ereje megmenteni Kikyō-t és összekuporodva sír.

Kagome és Kikyō

Kagome Kikyō reinkarnációja, mégis a személyiségük nagyon különböző. Kikyō bosszúálló, bizalmatlan és sztoikus, míg Kagome megbocsátó, nyitott szívű, vidám és kedves. Kagome könnyen kimutatja az érzéseit mások felé és elég lobbanékony természete, főként amikor InuYasha felidegesíti. Ezzel szemben Kikyou egy csendes, komoly és magabiztos egyéniség. Mivel Kagome Kikyō reinkarnációja örökölte a nagy szellemi erejét és rendelkezik azokkal képességekkel, mint Kikyō. Kagome erősebb szellemi erővel rendelkezik, mint Kikyō. Erre akkor jön rá Kikyō, amikor a 98.rész A barlang foglyai epizódban mindketten a barlangba rekednek és Kagome tud mozogni a papnőfaló ereje ellenére is. Urasue Kagome lelkének segítségével képes volt sikeresen visszahozni az élők sorába a papnőt. Azonban nem sokkal később, amikor Kikyō megakarja ölni InuYasha-t Kagome megpróbálja visszahívni magába a lelkét, amely Kikyō testét elhagyja. Kikyō megszökik a lélek egy kis töredékével és így marad életben. A 33.rész Varázslat epizódban Kikyō Kagome ellen működik közre Naraku parancsára. Megpróbálja megölni a lányt és az ékköveket elveszi tőle, amit aztán egyenest Naraku kastélyába visz el. Mindketten érdekes karakterek és a közös bennük, hogy ugyanúgy éreznek InuYasha iránt. Kagome és Kikyō féltékenyek egymásra, mégis egy különleges kötelék van közöttük.  A sorozat elején versengés megy a két lány között. Kikyō nehezen bírja elfogadni azt, hogy Kagome InuYasha partnere lett, idézve őt a 15.rész Múltbéli emlékek részéből „ez a lány fontosabb neked, mint én”. Kagome a 48.rész Se veled, se nélküled epizódjában azt kívánta, hogy Kikyō tűnjön el az életükből, ám azonnal megbánást tanúsít, hogy egyáltalán ilyenre gondolni mert. Kagome végül elfogadja, hogy a Kikyō és InuYasha közti kapcsolatot nem szakíthatja szét, és elhatározza magát, hogy InuYasha mellett marad.

Számos alkalommal együtt dolgoznak és segítenek egymásnak. A 98.rész A barlang foglyai epizódban Kikyō elveszti a papnőfaló gyomrában minden erejét és arra utasítja Kagome-t, hogy meneküljön el. Kagome nyomatékosítja, hogy esze ágában nincs a sorsára hagyni, együtt fogják elhagyni a barlangot. Miután Kagome megmentette az életét, kérdőre vonja miért mentette meg. Kagome azt válaszolta, hogy a kérdésére nem tud érdemben válaszolni, de egy faragatlan félszellem nagyon szomorú lenne, ha ő eltűnne. Kikyō annyit mondott erre válaszként, hogy ez rá is igaz. Amikor Kikyō halála bekövetkezik Kagome szeme könnyekbe tör ki, tehetetlennek érzi magát, mert nem tud segíteni rajta. Kikyō felvidította azzal, hogy azt mondja Kagome-nek ő mentette meg a lelkét. A Kagome és Kikyou közti kapcsolat egy igen törékeny viszonynak mondható. Az anime elején nagyon változékonyak az érzelmeik egymás iránt, csak a későbbiekben mutatkozik meg a barátiasabb közeledés egymás felé. Nem ellenségek, de nem is nevezhetőek barátoknak. Kikyō féltékeny Kagome-ra, mert ő InuYasha mellett lehet és Kagome féltékeny InuYasha és Kikyō múltjára és a kapcsolatukra, de ennek ellenére egyáltalán nem gyűlöli Kikyō-t. Kikyō számára jóideig közömbös Kagome sorsa. Erre a 61.rész Szemtől szemben epizódban kaphatunk egy említésre méltó példát, amikor Kikyō megfenyegeti Tsubaki-t, hogy InuYasha-t ne merészelje bántani, mert vele gyűlik meg a baja. De az, hogy Kagome-val mit csinál, az őt nem érdekli, felőle akár meg is ölheti. Mindazonáltal Kikyō jó véleménnyel is van egyben Kagome-ról. Erős akaratú lánynak tartja, akire nem hatnak holmi átkok vagy varázslatok. Kikyō szerint Kagome egy különleges lány és ezt el is ismeri. Amikor a 62.rész Álombörtön epizódban Kagome Tsubaki átka miatt saját álmának fogságába kerül, Kikyō arra sarkallja Kagome-t, hogy azt tartsa szem előtt, ki ő valójában. Kagome-t az anime kezdetétől fogva Kikyō-hoz hasonlították. Azzal, hogy képes felülkerekedni ezen az általánosításon, hogy ők ketten egy lélek, még nem jelenti azt, hogy ő csak Kikyō megtestesülése. Véleményem szerint Kikyō azzal, hogy azt mondta Kagome-nek, hogy megmentette a lelkét, beismerte neki és önmagának is, hogy ok nélkül volt vele szemben ellenséges sokáig. Sokszor keresztbe tett InuYasha csapatának, ha indirekt módon is tette és annak ellenére, hogy Naraku parancsa volt az, hogy ölje meg Kagome-t, a Varázslat című részben ő maga ismeri be, hogy azt a papnőt, aki egykoron a Szent Ékkőt védelmezte, nem lehet a szilánkokkal irányítani. Következésképpen az, amit tett, az önálló döntésén és cselekedetein múlott és nem Naraku munkásságán. Nem mondanám ennek ellenére gonosz karakternek sem, mert alapesetben ő is, akárcsak Kagome egy nagyon kedves, szeretetreméltó lány. Törődik másokkal, bolyongása során segít a sérült embereken, tanítja és gondoskodik a falusiak gyerekeiről. Bár belső tulajdonságok tekintetében Kikyō az érettebb a két lány közül, még is Kagome viselkedik sokesetben empatikusabban. Kagome annak ellenére, hogy milyen érzései vannak Kikyō irányába, mindig próbált hozzá valamilyen formában kedvesen, barátiasan közeledni, ami a későbbiekben viszonzásra lel. Amikor a Varázslat epizódban mielőtt Kikyō Kagome felé szegezi a nyilat, Kagome akkor is Kikyō miatt aggódott, hogy nem esett baja.

 


Az InuYasha magyar szinkronos részek és a Final Act epizódok az AnimeAddicts oldalán elérhetőek.

Partnerek


További partnerek »

Másik oldalam

Személyes blogom, rajzaim, stb.

 


A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!    *****    Minimálbér és a garantált bérminimum összege 2019-ben    *****    Lépj be a lovak világába! Nevelj, versenyezz, szórakozz! Virtuális lónevelde, szerepjáték, olvasó sarok!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék 3 év elõrejelzés, ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! Rendeld meg most!    *****    A Világon egyetlen messengeren nézhetõ filmes oldal! NÉZZ FILMET FACEBOOK MESSENGEREN! Csatlakozz hozzánk!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    KÉRDÕASZTROLÓGIA OKTATÁS AZT ALAPOKTÓL, SAJÁT TANULÁSI TEMPÓD SZERINT - CSAK ITT!    *****    Konyhatündér blog! Egészséges, gyorsan elkészíthetõ ételek. Recept blog    *****    Konyhatündér    *****    Nokedli lapja **** Családi magazin **** Minden ami érdekelhet 18-89 éves korodig ****    *****    Nokedli-lapja *** °_|_° *** Családi magazin *** --*** Mindenrõl olvashat itt ami érdekes lehet 18-98 évesig!! ******___******