InuYasha Magyarország © Hanyou InuYasha 2017 | Magyar InuYasha rajongói oldal

Manga

Japán cím: 犬夜叉
Angol cím: InuYasha
Kötetek: 56
Fejezetek: 558
Dátum: 1996. november 13. - 2008. június 15.
Műfaj: akció, dráma, kaland, fantasy, romantikus, shōnen, természetfeletti, történelmi, vígjáték
Szerző: Takahashi Rumiko (高橋留美子) Story & Art

Kagome egy modern japán középiskolás lány. Egy nap az élete drámaian megváltozik, amikor a saját idejéből átkerül egy másik korba. Az ősi Japánban köt ki, ahol Kagome szembesül vele, hogy a régi legendák és mítoszok, mind igazak. A sorsa össze van kötve egy félszellem kutyadémonnal, akit InuYasha-nak hívnak. Közösen keresik meg a Négy Lélek Ékkövének szilánkjait.

A sorozat premierje Japánban 1996. november 13.-án a Shōnen vasárnapon történt. A fejezeteket szintén a Shongakukan tette közzé, az első megjelent dátum 1997 májusára esett. Az Egyesült Államokban az angol változatot a Viz Media készítette el 1998. január 11.-én InuYasha: A feudális tündérmese néven. A grafikát tükrözött módon, az amerikai formai követelményeknek megfelelően balról jobbra olvasva tervezték kiadni, azonban ezt a gyakorlatban a 38. kötethez érve abbahagyták és végeredményben az eredeti jobbról-balra formátumoknál maradtak. 

A Viz Media egy külön szériát is útnak eresztett, amely "ani-manga" műfajban készült el. Ezek a kötetek az anime epizódjaira épülnek. Színes keretben, kisebb mérettel és jobb minőségű papírokra tervezték őket, ezért az áruk drágább a klasszikus mangához képest.

Az InuYasha 2001-ben elnyerte a 47. Shogakukan Manga legjobb Shōnen díját.

Mangakötetek

Takahashi Rumiko

Takahashi Rumiko (高橋留美子) 1957. október 10.-én született Japánban Niigata (新潟市, Niigata-shi) városában. Női mangaka-ként dolgozik, az InuYasha manga sorozatnak a megalkotója. Takahashi az egyik legismertebb és leggazdagabb nő egész Japánban. Takahashi-t a manga hercegnőjeként is nevezik, ő az első női mangaka, aki nagy sikert ért el a shōnen műfajban. A shōnen (少年), azokra az animékre és mangákra utal, melyeket elsősorban fiúknak készítenek.

Korai élete

Japánban Niigata kikötővárosában született. Gyerekkorában kevés érdeklődést mutatott a manga iránt, bár már ez idő tájt is szívesen rajzolt az órákon füzeteibe. A Niigata Chūō gimnáziumba tanult. A középiskolás évei alatt a rajzolással több időt kezdett foglalkozni és hobbija iránt egyre nagyobb elkötelezettséget mutatott. Takahashi egy interjúban elmondta, hogy gyerekkorában komikus szerző szeretett volna lenni. Egyetemi évei alatt jelentkezett a Gekiga Sonjuku manga iskolába, amit a híres Kazuo Koike vezetett. Takahasi két évig tanult Koike iskolájában. Koike ösztönözte tanítványait az egyedi és figyelemfelkeltő karakterek kialakítására és mindez nagyban befolyásolja Takahashi munkáit egész pályafutása során. A karrierje korai éveiben megy nehéz döntést kellett meghoznia: állást vállal, vagy manga-művészként próbál megélni. Ha a mangát választja, de nem lesz sikeres, később, pár évvel idősebben már nehéz lesz elhelyezkednie. Szülei természetesen ellenezték a bizonytalan pályát, ő azonban mégis azt választotta.

Munkássága

Művei felkeltették a Shogakukan kiadó figyelmét és felkérték őt egy története közzétételére a Shōnen Sunday magazinjukban. A szakmai karrierje innen vette kezdetét. Első debütált műve a Katte na Yatsura (勝手なやつら) volt 1978-ban. Szintén ebben az évben belekezdett a mára már klasszikusnak nevezett Urusei Yatsura művébe. Nehéz volt a határidők betartása, éppen ezért a fejezeteket 1980-ig szórványosan tették közzé. 1980-ban Takahashi belekezdett második nagy sorozatába a Maison Ikkoku-ba. Ez az írás egy idősebb közönséget érintett, a Maison Ikkuko egy romantikus komédia volt. 1984-ben az Urusei Yatsura és Maison Ikkoku írásai után, Takahashi más megközelítésbe kezdett, a mesemondás és a hátborzongató történetek felé mutatott új érdeklődést, így született meg a Mermaid Saga, amely egy misztikus horror műfajú munka a szerzőtől. Ez a sorozat szórványosan jelent meg 1994-ig, az utolsó története ebből a Mermaid's Mask volt. 1987-ben Takahashi megkezdte harmadik legnagyobb sorozatát, ami a Ranma ½ volt. A 80-as évek végén és a 90-es évek elején a shōnen martial arts mangák nagy népszerűségnek örvendtek, így a Ranma ½ is hamar sikeres lett és nem csak Japánban keltette fel az olvasók érdeklődését. Nagy népszerűségre tett szert a külföldi országokban is. Az 1990-es években Rumiko folytatta novelláin a munkát, amíg bele nem kezdett negyedik nagy világhíressé vált művébe, ami az InuYasha volt. A sorozat akció, romantika, vígjáték, fantasy (folklór alapúra) és történelmi fikció műfajokra épül. Ez volt a leghosszabb munkája aminek a manga szériáját 2008. március 5.-én fejezett be. 1995. július 6-án ünnepelték Takahasi Rumiko százmilliomodik eladott könyvét, a Ranma ½ 34. kötetét. Az új évezredben Takahasi még mindig tele van alkotóvággyal, nem ment férjhez és nem alapított családot, hanem követi az utat, amelyet fiatal korában választott magának.

Művei

1978-1987 Urusei Yatsura (うる星やつら)
1980-1987 Maison Ikkoku (めぞん一刻)
1984-1994 Mermaid Saga (人魚シリーズ)
1987-1996 Ranma ½ (らんま1/2)
1987-2007 Ichi-Pondo no Fukuin ((1ポンドの福音)
1987- Rumic Theater (高橋留美子劇場)
1996-2008 InuYasha (犬夜叉)
2009 - Kyōkai no Rinne (境界のRINNE)

 


Az InuYasha magyar szinkronos részek és a Final Act epizódok az AnimeAddicts oldalán elérhetőek.

Chat

Partnerek


További partnerek »

Másik oldalam

Személyes blogom, rajzaim, stb.

 


Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints    *****    Blog, Videojátékok, Szórakozás, Technika! Call of Duty: WWII és sok más!    *****    Légy te is egy Új Márka Elsõ tagjai között ahol Azonnali 28%haszonhoz juthatsz!Részletek:huncalifeandme@gmail.com    *****    Nyerj akár 1 millió forint értékû bitcoint. A játék ingyenes.    *****    Tudtátok, hogy a Csiga-biga gyerekdalban eredetileg szó sincs tûzrõl?    *****    LEGYÉL FARMASI TANÁCSADÓ VAGY VEZETÕ! OTTHONI MUNKA, MAGAS KERESETI LEHETÕSÉGGEL! HA MOST CSATLAKOZOL, MÉG NYERHETSZ IS!    *****    Mi mennyi 2018 - Árak, változások 2018 - minimálbér, családi pótlék, adókedvezmények 2018    *****    Légy te is a Farmasi csapaom tagja!!!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    A Dynasty és a TVD 8.évadából megismert színésznõ, Nathalie Kelley elsõ hazai rajongói lapja. KATT! KATT! KATT!    *****    WISE-VOGUE | SZISSZ ÉS KLAU BEAUTY-FASHION BLOGJA TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA // WISE-VOGUE    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    Karácsonyra AJÁNDÉKOZZ szeretteidnek, barátaidnak SZEMÉLYRE SZÓLÓ HOROSZKÓP ELEMZÉST 3 ÉVES ELÕREJELZÉSSEL!    *****    Szerinted melyik könyvet kellene elolvasnom? Melyik film érdemes arra, hogy megnézzem? - Mementoim.Blogspot.hu    *****    Születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés + Felszálló holdcsomópont,Chiron, Lilith 2000 Ft. + ingyenes konzultáció. Most!    *****    Szerinted melyik könyvet kellene elolvasnom? Melyik film érdemes arra, hogy megnézzem? - Mementoim.Blogspot.hu    *****    Exkluzív Karácsonyi Ajándékok - Exkluzív Karácsonyi Ajándékok - Exkluzív Karácsonyi Ajándékok