InuYasha Magyarország © Hanyou InuYasha 2017 | Magyar InuYasha rajongói oldal

Tōkyō napjainkban

Japán (日本) a Felkelő nap országa, amely egy hatalmas szigetcsoport északnyugati sarkában található a Csendes-Óceánban. Fővárosa Tōkyō (東京), amelynek szívében van a Higurashi-szentély. Ez Kagome és családjának a lakhelye, ebben a városban nőtt fel. Tōkyō a középkori Japánhoz képest egy békés, nyugodt helynek számít. Természetesen megvannak ennek a helynek is a saját maga veszélyei. A 82.rész Az új kor hőseiben amikor InuYasha Kagome után viszi az ebédjét az iskolába megállít egy rablógyilkost öklével az úttesten és kimenekít egy kislányt az égő lakásból. A Szent Ékkő a jelenkorban is képes a gonosz energiákat feléleszteni, mint pl. amikor a 11.részben bemutatkozó Titokzatos maszk életre kelt és megtámadta az embereket. Kagome és barátai rengeteg harcon mennek keresztül útjuk során, ezért gyakran előfordul, hogy a csapatból valaki lesérül vagy megbetegszik. Ilyenkor Kagome hazamegy a saját világába és a legközelebbi boltokban vagy szupermarketben bevásárol, hogy legyen elegendő élelmiszer, gyógyszer és elsősegély felszerelés hátizsákjában. Kagome élete nem egyszerű. Míg a középkorban szellemekkel harcol, addig a jelenkori elvárások szintén nehéz feladatok elé állítják őt, az iskolai tananyagok pótlásával és a dolgozatokra való felkészüléssel.

A feudális Japán

Japánban a 15-17.század a Sengoku Jidai (戦国時代„hadviselő államok időszaka”) korszaka volt, egy olyan instabil kora a japán történelemnek, amelyben a politikai, társadalmi és katonai nyugtalanság uralkodott. A háború idején a káosz veszi körül e vidéket és ez alkotja utóbbi részét a feudális korszaknak Japánban. Az InuYasha c. anime a Shikon no Tama keletkezésével veszi kezdetét. (erről bővebben itt olvashatsz ») Szellemek és emberek mind-mind az ékkövet akarják megszerezni, hogy ezáltal korlátlan hatalomra tegyenek szert. A középkori Japán egy igen veszélyes hely telis-tele nagyerejű szellemekkel és szörnyetegekkel. A falusi népek hol a szellemek áldását kérik, hogy segítsék termőföldjeik, családjaik, a falusiak egészségét és jószerencséjét ezekben a zavaros időszakokban. Másesetben rettegtek a gonosz szellemektől, akik a legváratlanabb időpontokban rendeznek vérrontást és öldöklést. Az egyszerű emberek a nagy szellemi erővel rendelkező papnők, buddhista szerzetesek, harcosok, szellemirtók segítségére támaszkodva tartják falujukat biztonságban. Ám ezekben a zűrzavaros időszakban senki sem érezheti magát teljesen megvédve mindentől. Rengetegen elesnek vagy meghalnak a szellemek kezei által vagy a velük folytatott küzdelmekben. A Sengoku időszak megközelítőleg 500 évvel ezelőtt történhetett, amelyet az animében előszeretettel hangoztatnak vagy utalnak rá.

A Szent fa

A Szent fa, másnéven Goshinboku (ご神木, "The Sacred Tree") egy 500 éves fa, amely jelentős szerepet játszik a történet során. Kikyou ehhez a fához szegezte InuYashát, ahol 50 évet töltött egy varázs nyílvessző fogságában. Szintén ennél a fánál pillantotta meg Kagome InuYasha-t először, majd Kagome megtörte a varázslatot és kiszabadította. A Szent fa különleges kapcsolatot tart fent múlt és jelen között. A jelenkorban Kagome édesapja a Szent fa előtt kérte meg édesanyja kezét. A 48.részben édesanyja is felhívja rá Kagome figyelmét a fa különös erejére. A közelében az ember sokkal őszintébb önmagához, a puszta jelenléte képes megtisztítja a lelket. Az InuYasha, a film - Az időt felülmúló szerelemben a Szent fa segítségére lesz Kagome-nek abban, hogy vissza menjen a középkorba (kapcsolatot hoz létre a két világ, a feudális korszak és a jelenkor közt, amikor Kagome és InuYasha beszélgetnek egymással) és InuYasha-nak, hogy legyőzhesse a filmben szereplő démont.

A kiszáradt kút

A kiszáradt kút (骨喰いの井戸„Honekui nem Ido”) a Higurashi-szentély belsejében fellelhető, varázsigékkel elzárt szent hely, míg a középkori Japánban ez egy kis erdei tisztáson van. Egy ősi hiedelem szerint régen a Csontok kútjának nevezték. Az elpusztult és leigázott szellemek testét ide szórták be és a csontokról a hús nagyon gyorsan lebomlott. Kagome, amikor 15. születésnapján iskolába indul, öccse kérésére bemegy a szentélybe megkeresni a macskát. A lezárt kútból egy óriási százlábú démon yōkai bukkan elő és magával rántja a lányt, akinek a testében van a Négy Lélek Szent Ékköve. A kúton keresztül közlekedik Kagome a saját világa és a középkori Japán közt. Csak InuYasha és Kagome képesek a kúton átmenni a másik világba. InuYasha számára Kagome a kapcsolat, amely lehetővé teszi, hogy átjusson a kúton keresztül a jelenkorba. Az átjáró véglegesen lezáródik, ha Kagome nem viszi magával az ékkőszilánkokat. Ezért nem merte visszavinni a Se veled, se nélküled 48.részében az ékkőszilánkokat és elbúcsúzni végleg InuYasha-tól, mert ha ezt megtette volna, többé nem térhetne vissza a középkori Japánba. A leleplezés 21.részében InuYasha hazaküldi a lányt a saját világába és elveszi tőle az ékkőszilánkokat. Kagome innentől kezdve nem tud visszatérni a középkorba, csak amikor érzékeli az ékkőszilánkok jelenlétét a kútban. (Shippō a farkasszellemektől menekülve csapdába esett az ékkőszilánkokkal együtt a kiszáradt kútban és ennek köszönhetően tud visszamenni Kagome a múltba)

Onigumo barlangja

Onigumo egy tolvaj bandita volt, akit Kikyō megsajnált és a gondjai közé vette őt. Szörnyű égési sérülései voltak és az arca különösen össze volt törve. Onigumo lezuhant egy szikláról - a későbbiekben kiderül, hogy banditák dobták le a mélybe a főnökük parancsára, mert elárulta őt és majdnem a vesztébe küldte, az emberei felett meg átakarta venni a parancsnokságot. A zuhanás következtében mindkét lába eltörött. Súlyos állapota ellenére életben maradt. Többé ugyan nem tudott lábra állni, de annyira visszanyerte az erejét, hogy képes legyen beszélni és fokozatosan megismerték a természetét. Rettenetesen rosszindulatú és gonosz lélek volt, aki szerelmes lett az ifjú papnőbe. Kikyō mindig magabiztos volt, de a férfi szánt szándékkal rosszat akart neki. Szerette volna, ha a papnőt egyszer nyugtalanság és a félelem veszi urrá. Az örömet okozott volna neki. Az ékkő iránti vágy benne is erős volt, megakarta szerezni magának. A szellemekkel kötött megállapodást, hogy azok újra lábra állítják és megszerzi a Szent Ékkőt és a papnő szerelmét magának. A szellemek elfogadták az ajánlatot, felfalták és bekebelezték a testét. A tolvaj bandita egybeolvadt a szellemekkel és így született meg Naraku. Onigumo egykoron egy gyékényen feküdt a barlang belsejében, amely a szellemek utáni átváltozást követően szénné égett. Ezen a helyen oly nagymértékű a gonoszság, hogy sem a fű, de még a moha sem marad életben.

Naraku palotája

Naraku palotája egykoron a Kagewaki vár (蔭刀の城) a Kagewaki család tulajdonát képezte, azonban Naraku a kastély minden lakóját és alkalmazottát megölte. Naraku megölte Kagewaka Hitomi-t (人見蔭刀), aki egy daimyō (大名, „vidéki feudális hadúr”) volt. Az animében mindvégig az ő arcát és hangját használja a főgonosz. Ide csalta Sango családját (a szellemirtókat) és megölte őket, majd InuYasha-ra akarta kenni a mészárlást. A félszellem főgonosz ezen a helyen bújtatta el igazi testét, amikor ereje megfogyatkozott és kísérletezett magán a palota legalsó titkos szintjén. A gyenge szellemi testrészeket kivetette magából és azt ami erős, azt megtartotta. A palotát gonosz szellemi hatalmával képes volt védőfallal körbevenni és eltüntetni. Sok esetben maga a palota is csak egy illúzió volt. A várat később az InuYasha és Sesshōmaru konfrontációnak köszönhetően rákényszerül elhagyni és elmenekülni.

Midoriko barlangja

Midoriko barlangja, közismert nevén a mészkő barlang (鍾乳洞„Shōnyūdō”) a Shikon no Tama keletkezésének a helyszíne. A mindenható papnő Midoriko testében keletkezett a Négy Lélek Szent Ékköve, amely a mellkasán lévő lyukon keresztül távozott. A barlang közelében megtalálható a szellemirtók faluja. Innen vezeti el Sango InuYasha-t és a többieket a barlang bejáratához, ahol elmeséli nekik, hogyan is keletkezett a Szent Ékkő. 26.rész Az ékkő titka Az anime változatban a barlang bejáratát egy akadályfal védelmezi. Sango elmondja, hogy a barlang valójában nem más, mint egy temető. A falusiak először azt hitték, hogy a szellemek állítottak akadályt a barlang szájához, hogy távol tartsák tőle az embereket. De aztán rájöttek, hogy a lány őrzi a barlangot, akinek a testében létrejött az ékkő. A lelke tele van szomorúsággal és keserűséggel. Midoriko ezzel állít akadályt a barlangba belépők számára. Számtalan ember meghalt a Szent Ékkőért folytatott ádáz küzdelmekben, de azok, akik együttérzést mutatnak a halottak iránt, azoknak az akadály szertefoszlik.

Kagome otthona

A Higurashi ház Kagome nagyapjának a háza, ahol édesanyjával, öccsével Sōta-val és nagyapjával élnek közösen egy fedél alatt. A ház mellett megtalálható a Higurashi-szentély, amely a nagyapa felügyelete és gondozása alatt áll. Kagome sokszor jár át egyik világból a másikba. InuYasha az egyetlen rajta kívül, aki képes átjutni a jelenkorba és meglátogatni a lányt és családját. A ház kinti része egy zöld övezetben elhelyezkedő dombon található, amelyhez egy hosszú lépcsősoron lehet feljutni és amelynél legfelül egy cinóberpiros torii (鳥居, „tradicionális kapu”) nyitja meg a szentély udvarát. A Higurashi-szentély (日暮神社"Higurashi-jinja") a bejárattól balra helyezkedik el, amely három részből áll: maga a szentély a lépcsőtől pár lépésnyire található meg, amelyben a kút el van zárva. Tőle jobbra helyezkedik el a szentély legnagyobb épület része, amely a raktárat alkotja. A nagyapa itt tárolja az ősi időkből származó, fennmaradt tárgyakat a polcokon varázsigékkel védve. Ez mellett található egy kisebb épületben a nagyapa kisboltja, ahol a különféle kis ereklyéket szokta árulni a turistáknak, mint Az átjáró 1. részben is látott szent ékköves kulcstartókat és mindenféle dísztárgyakat. A szentélytől balra található a Szent fa a lépcsőtől nem messze. Végezetül a Higurashi ház az udvar leghátsó részében a szentélyek mögött van. Az animében a háznak csak bizonyos helyiségeibe nyerünk betekintést. A legtöbb jelenet Kagome szobájában, a konyhában és a tradicionális kialakítású tolóajtós étkezőben történik. Ezenkívül még láthatjuk a ház bizonyos szegleteit egy-egy részben felbukkani, mint például az előszobát (genkan, 玄関), amikor Kagome-hoz látogatóba jön Hojo vagy iskolába indulás előtt veszi fel a cipőjét, illetve alkalmanként a fürdőszobát, amikor Kagome egy nehéz csata után hazatér és megfürdik.

Kagome szobája

Kagome szobája a ház emeleti részén van, amelynek az egyik ablakából a Higurashi-szentélyre és a Szent fa oldalára lehet nézni. Az ablakból gyönyörű a kilátás, a szobája világos, napos oldalon helyezkedik el. Kagome-nek igazi fiatalos, lány szobája van. A falak színe és függönyök akáclila színűek. Kagome bútorai többnyire mind fából készültek. Van neki saját íróasztala, egy ágy, mellette egy kis éjjeliszekrény és az ágy mögött egy beépített szekrény. A szoba másik részében könyvespolcok, irattartók és egy komód található. Megtalálható még egy játéktároló az ágy lábánál egy nagy plüssmackóval és a szoba másik ablaka mellett egy fésülködőasztala is van.

Kagome iskolája

Kagome mivel az ideje nagy részét a középkori Japánban tölti, ezért ritkán jár be az iskolába és szinte mindig le van maradva a tananyaggal. Nagypapája talál ki neki mindenféle betegséget, hogy igazolni tudja a hiányzásait kis unokájának. Amíg Kagome átlagos gimnazista életet élt, addig az eredményei kiválóak voltak, azonban mostanra eléggé leromlott az átlaga. Kagome igyekszik készülni a dolgozatokra, amikor csak hazamegy a saját világába. A középkori Japánba is többször elszeretné vinni magával a tankönyveit, de sajnos a tankönyvek nagyon megnehezítik a táskáját az alapvető holmikon kívül, mint élelmiszerek, elsősegély doboz, stb. Az iskolában találkozik össze szinte mindig Hojo-val, az iskola leghelyesebb fiújával. Hojo-nak nagyon tetszik Kagome. Mindenféle hasznos és nem hasznos dologgal meglepi és igyekszik valamilyen módon elhívni randevúzni magával. Kagome nagy erőfeszítéseket tesz meg azért, hogy a számtan, geometria, gazdasági ismeretek és az angol tantárgyai sikerüljenek. Ez elég nehéz feladat, mivel a dolgozatok sokszor még a barátnőinek is nehezek, akik ott voltak az órákon. Kistestvére Sōta is lelkiismeretesen támogatja nővérét és folyamatosan tartja a kapcsolatot Kagome barátnőivel, hogy ha Kagome hazajön, akkor feltudjon zárkózni. Amikor Kagome nagyon megbetegszik - kivételesen tényleg beteg lesz, méghozzá náthás - Hojo, Eri, Yuka és Ayumi segítenek neki a felkészülésben. Barátnői segítségére vannak az érettségi előtti tanulásban és a tananyag pótlásában. 

WacDonald's

A WacDonald's egy gyorsétterem-lánc anime megnevezése, amit előszeretettel használnak nyilvánvalóan, hogy elkerüljék a McDonald's védjegyét. Kagome barátnőivel Eri, Yuka és Ayumi társaságában mindig ide szoktak járni az iskola után megbeszélni a dolgozatok témáit, de leginkább főként Kagome fiújáról és a körülötte legyeskedő srácokról megy az eszmecsere. A gyorsétteremben van egy törzshelyük, általában mindig ugyanazon a helyen láthatjuk őket együtt, miközben fogyasztják a friss sajtburgert és hasábburgonyát. A lányok nagyon aggódnak Kagome miatt, ugyanis az InuYasháról festett kép a mai modern korban sok esetben egy erőszakos, agresszív link alak képét érezteti, ezért azt feltételezik, hogy Kagome egy rosszfiúval jár együtt. Eri és Yuka jobban szeretné, ha Kagome összejönne Hojo-val, mert őt érzelmileg stabil, rendes srácnak vélik. (és egyébként valóban az is ^^) Ayumi az egyetlen különc a csapatba, aki ugyan szintén kedveli Hojo-t, viszont szerinte egyáltalán nem rossz döntés az se, ha Kagome a szíve után megy és aszerint cselekszik.

 


Az InuYasha magyar szinkronos részek és a Final Act epizódok az AnimeAddicts oldalán elérhetőek.

Partnerek


További partnerek »

Másik oldalam

Személyes blogom, rajzaim, stb.

 


A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!    *****    Minimálbér és a garantált bérminimum összege 2019-ben    *****    Lépj be a lovak világába! Nevelj, versenyezz, szórakozz! Virtuális lónevelde, szerepjáték, olvasó sarok!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék 3 év elõrejelzés, ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! Rendeld meg most!    *****    A Világon egyetlen messengeren nézhetõ filmes oldal! NÉZZ FILMET FACEBOOK MESSENGEREN! Csatlakozz hozzánk!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    KÉRDÕASZTROLÓGIA OKTATÁS AZT ALAPOKTÓL, SAJÁT TANULÁSI TEMPÓD SZERINT - CSAK ITT!    *****    Konyhatündér blog! Egészséges, gyorsan elkészíthetõ ételek. Recept blog    *****    Konyhatündér    *****    Nokedli lapja **** Családi magazin **** Minden ami érdekelhet 18-89 éves korodig ****    *****    Nokedli-lapja *** °_|_° *** Családi magazin *** --*** Mindenrõl olvashat itt ami érdekes lehet 18-98 évesig!! ******___******